About me...

På toppen av Værøy, Nordlandsnupen 450 moh. våren 2015

Hei! Hallo! Hola! 

 

Denne spalte er under kontinuerlig endring.... 

Politikk, religion, livssyn, hud, fornuft, objektivitet, innsikt, tålmodighet, stress, meditasjon, fordommer, stereotyping, 

Hva skal jeg bli når jeg blir stor? Jeg er jo bare 45... Jeg jobber nå som lærer og storkoser meg med det, men jeg har ikke lærerutdannelse, så nå skal jeg ta PPU (Praktisk pedagogisk utdanning) i Hønefoss, da det er det eneste stedet som bygger videre på min Master. 

For gammel?  Nå blir jeg altså 46 år. Er jeg for gammel? Håper jo ikke det, men jeg nærmer meg raskt det skremmende tallet 50. Føler ikke at det er mange bedrifter som står på barrikadene å roper: "Vi vil ha flere 50-åringer til vår bedrift!" "Vi trenger deres livserfaring og kompetanse. Og det er jo egentlig rart. Samfunnet har blitt slik at "alle" eller ihvertfall mange tror at ti års erfaring er best, da er man etter en høyskoleutdannelse og to år på loffen i Asia, som også er positivt, ganske nøyaktig 35 år og ferdig med småbarnspermisjoner og mye fravær grunnet barna. (barna er da ca. 10 år?) Se imidlertid i lederstolene (det er alltid unntak, men hvis vi ser ibort fra disse) ja da ser man at 50+ er en god alder. Lurer på hvordan det har seg? Jo det er fordi det tar lang tid å bygge nok erfaring til å være leder og ta på seg stort ansvar og å bli virkelig trygg på seg selv. 

Siviløkonom, MIB...  Fordel eller ulempe? Ja så var det dette da. Du er overkvalifisert! Du vil bare komme til å hoppe på ny jobb rett etter at du har begynt i barnehagen hos oss. Du er altfor dyr for oss. Du vil jo ikke jobbe i en vanlig butikk? 

Har du først lagt egget så må du jaggu spise det også? Hva er negativt med å ha en god "grunnutdannelse"? Og alle siviløkonomer er ikke med i gutteklubben eller jenteklubben "Grei" - langt derifra. Det blir jo utdannet tusenvis av oss hvert år - alle kan ikke bli direktører eller konsulenter (okay da konsulent kan man kanskje bli :-)). Men å selge inn det at jeg tok feil utdannelse eller jeg har endret meg når det gjelder hva jeg vil jobbe med er utrolig vanskelig. Og ja jeg skjønner såpass at jeg ikke vil få direktørlønn som barnehageassistent, men jeg håper at dere som jobber i barnehage eller andre steder faktisk har såpass selvinnsikt og forståelse at dere ser at folk kan ta feil. Folk endrer seg. Og ja, dere kan faktisk dra fordel av å få en siviløkonom, advokat, tannlege, frisør, prest, sjåfør eller hva det måtte være inn i deres stab.

Siviløkonomer jobber ikke bare med tall og regnskap!!!! Jeg kan ikke få sagt dette mange nok ganger. Skulle ønske tittelen var en helt annen, for eksempel: MPOP (MultiPurposeOrganisationPerson). Jeg for eksempel spesialiserte meg i Organisajson og personalledelse) Man kan spesialisere seg innenfor EU, Markedsføring, Samfunnsøkonomi og sikkert Moral og Etikk innenfor en organisasjon, EDB, WWW., Kommunikasjon og "gudene vet hva!" 

Altså vi er som en potet. Men jeg vet det er mange andre typer poteter der ute også - og det er jo bra. 

Alle tror (også NAV, de ler nesten av meg) at med min utdannelse så kommer jobbene rekende på en fjøl. Nå skal det sies at jeg var langt fra "top of my class" men jeg gjorde det godt i det som interesserte meg. NEI de kommer ikke rekende og jeg tror at for de fleste som ikke har bygd eller vil eller kan bygge et stort allsidig nettverk, så er det altså ikke så lett, fordi hvis du ikke kjenner noen som kjenner noen er det utrolig vanskelig å få jobb dessverre.

SÅ TIL DEG SOM KUN LESER DET MED STOR SKRIFT - JEG TRENGER EN AKSEPT FOR MIN ALDER OG UTDANNELSE - DET HAR JEG IKKE OPPLEVD SÅ MYE AV.

Hvis du gidder å se litt rundt på hjemmesiden min så ser du kanskje hvorfor jeg er en av de sjeldne radikale økonomene - så får vi se om jeg etterhvert finner ut HVA JEG VIL BLI NÅR JEG BLIR STOR..... 🙂😋🙃